Onze praktijk – Willems Tandartsen – Drachten

Onze praktijk

Willems Tandartsen bestaat sinds 1955 en was destijds gevestigd aan de Burgemeester Wuiteweg 8 in Drachten. In 1993 is de praktijk verhuisd naar het pand aan de Berglaan 58 in Drachten.

Wij hebben hier de beschikking over 5 behandelkamers. Deze kamers zijn uitgerust met de modernste middelen en materialen. Tevens kunnen wij lastige behandelingen m.b.v. een microscoop uitvoeren om beter zicht te hebben en zodoende betere resultaten realiseren.

In de praktijk zijn op dit moment 2 tandartsen, 1 mondhygiëniste en 6 preventie/tandartsassistentes werkzaam.

 

Werkwijze

 

Preventie
Een gezonde mond en een mooi gebit beginnen bij preventie. U kent vast het gezegde ‘voorkomen is beter dan genezen’. Dat geldt ook voor uw gebit. Het is belangrijk om op de juiste manier te poetsen, flossen, stokeren of ragen en om regelmatige uw gebit te laten controleren.

Graag zien we u regelmatig voor een periodieke controle. Tijdens dit bezoek nemen we de dagelijkse mondverzorging met u door, zodat uw gebit en mond gezond blijven. Indien nodig ondernemen we actie om de mondhygiëne te verbeteren.

Indien er problemen in uw gebit worden geconstateerd, bespreekt de tandarts met u of extra behandeling nodig is. Ook vertelt de tandarts u over:

  • de te verwachten resultaten
  • de risico´s van een behandeling
  • het aantal behandelingen
  • de duur van de behandelingen
  • de kosten van de behandelingen
  • alternatieve behandelingen

Informatie over behandelingen kunt u nalezen in de gezondheidsinformatie op onze website en op www.allesoverhetgebit.nl.

Individuele behandelplanning
Wij doen er alles aan om onze patiënten mondzorg op maat te bieden. Dit doen wij bijvoorbeeld door het opstellen van individuele behandelplannen afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de patiënt. Voorafgaande aan een behandeling krijgt u dan ook een prijsopgave van de te verwachten kosten. Desgewenst kunnen behandelingen in gedeeltes worden uitgevoerd waardoor de kosten wat gespreid kunnen worden.

Alle tandheelkundige behandelingen kunnen via ons, gerealiseerd worden. Als bijzondere behandelingen nodig zijn, dan hoeft u niet zelf op zoek te gaan. U kunt door ons worden verwezen naar onder meer Kaakchirurgie & Orthodontie.

 

Kwaliteit

 

Bij goede zorg en aandacht voor uw gebit staat kwaliteit voorop. Daarom besteden wij veel aandacht aan zorgvuldige informatie en goede service aan u. Goede behandelingen, materialen en administratie zijn hierbij essentieel. Punten waar wij o.a. aandacht aan besteden zijn hygiëne en veiligheid, en bij- en nascholing.

Hygiëne en veiligheid
In onze praktijk besteden wij zeer veel aandacht aan hygiëne en veiligheid. Het desinfecteren van behandelkamers en apparatuur na een behandeling. Het dragen van handschoenen, mondmaskers en beschermbrillen. Tevens zijn al onze medewerkers ingeënt tegen hepatitis B.

Bij- en nascholing
Door het volgen van cursussen in binnen en buitenland en aan de universiteit van Groningen proberen wij steeds op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en materialen in ons vakgebied.